HTML

Lingvico Műhelynapló

A Lingvico Műhelynapló blog új funkciókról és szolgáltatásokról ad hírt, technikai kérdésekben nyújt segítséget, javaslatokat gyűjt, hibalistát vezet...
(Műhelygazda: Lingvico Nyelviskola Szolgáltató)

Ajánló

Blended learning blog az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>
Online nyelvoktatás blog Tovább a blogra >>

Friss topikok

Linkblog

Új fejlesztések a kontextusmotivált oktatás támogatására

2007.12.14. 20:45 Műhelyírnok

Korábban hírt adtunk arról, hogy megtörténtek az első fejlesztések a kontextusmotivált oktatás támogatására. (A bejegyzésben leírtuk azt is, mit is jelent a "kontextusmotivált oktatás".)

Most lezárult a fejlesztés második szakasza, aminek az volt a célja, hogy az érdeklődő tanulók számára is megjelenjen a kontextusmotivált oktatási kínálat.

A fejlesztések során a következők készültek el:

"Kontextusmotivált" újdonságok a tanárok számára:

1.
Ha a Lingvico Adminban az Első lépések oldalon a Kontextusmotivált oktatás fül alatt bejelölte a "Kontextusmotivált oktatás" checkboxot és megadott témákat, ezek a témák megjelennek a nyelvoktató weboldala kezdőoldalán, a Nyelvoktatás részben. Emellett (amennyiben kereshetővé tette az online nyelviskoláját) a Lingvico.hu portálon, a Live-online tanár és nyelviskola lista oldalon is megjelennek az adatlapján és egy linkfelhőben a megadott témái. A linkfelhőben az érdeklődők rákereshetnek az Ön adatlapjára, ha rákattintanak a téma linkjére.

2. Ha Kontextusmotivált tanfolyamot szeretne meghirdetni, akkor ezt a Lingvico Adminban a Tanfolyam oldalon a "Kontextusmotivált tanfolyam" checkbox bejelölésével jelezheti. Miután elmentette a tanfolyamot, a "Felvett tanfolyamok" táblázatban is megjelenik, hogy ez egy kontextusmotivált tanfolyam. Emellett a nyelvoktató weboldalán is megjelenik az adott  tanfolyamnál, hogy az egy kontextusmotivált tanfolyam.

3. Ha Kontextusmotivált távoktatási anyagot szeretne meghirdetni, akkor ezt a Lingvico Adminban a Távoktatási anyag oldalon a "Kontextusmotivált távoktatási anyag" checkbox bejelölésével jelezheti. Miután elmentette a távoktatási anyagot, a "Felvett távoktatási anyagok" táblázatban is megjelenik, hogy ez egy kontextusmotivált távoktatási anyag. Emellett a nyelvoktató weboldalán is megjelenik az adott távoktatási anyagnál, hogy az egy kontextusmotivált távoktatási anyag.

Már többen meghirdettek kontextusmotivált oktatást, és reméljük, egyre több téma lesz majd. Kontextusmotivált téma lehet bármi. Csak hogy a témák gazdagságát felvillantsuk: az általánosabb témáktól kezdve (irodalom, utazás, dalszövegek, sport, virágok) az egészen speciális témákig (Japán gazdaság, internetes vásárlás, szlengnyelv, Franciaország borvidékei, detektívregények hősei, Thai ételek, vagy éppen Harry Potter) - a kontextusmotivált témák száma tulajdonképpen végtelen.
És bár a kontextusmotivált órára is fel kell készülni, ez mégis más lehet és élvezetesebb, mint a megszokott könyvek alapján tanítani. A tanuló is motiváltabb lehet ezeken az órákon, mert a nyelvtanulás így a saját érdeklődésével kapcsolódik össze. Ez pedig megkönnyíti a nyelvtanár dolgát is.
Másrészt kontextusmotivált oktatás egy újdonság a nyelvtanulók számára, ezért ez az oktatási forma több érdeklődőt hozhat az ilyen jellegű tanítást hirdető tanároknak is.


"Kontextusmotivált" újdonság a nyelvtanulók számára:

A kontextusmotivált nyelvoktatás a tanulás azon módja, amikor a tanuló a nyelvet nem tankönyvből tanulja/gyakorolja, hanem egy olyan témán keresztül, ami őt különösen érdekli és amit a tanára is jól ismer.
A mai nap átalakítottuk a www.lingvico.hu oldalon a "Live-online tanár és nyelviskola lista" oldalt. A fejlesztésnek köszönhetően az érdeklődők lista oldalon való tanár-keresését jól tagolt lépések segítik. Ezentúl a nyelvtanulók témák alapján is tudnak tanárt, nyelviskolát keresni: a témák egy linkfelhőben jelennek meg, és a témára kattintva a listában azoknak a tanároknak, nyelviskoláknak az adatlapjai jelennek meg, akik az adott témából kontextusmotivált tanítást vállalnak.

Ez a fajta nyelvtanulás kiváló lehetőség a korábban már megszerzett nyelvtudás szintentartására, vagy egy adott témában a szakszókincs elsajátítására. De a kontextusmotivált tanulási mód a nyelvtanulás mellett az adott témában való ismeretszerzésről is szól, így annak is hasznos, aki egy őt érdeklő téma kapcsán az idegen nyelvű netes tartalmakat akarja mélyebben megismerni.

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam meghirdetés távoktatási anyag meghirdetés lingvico admin kontextusmotivált oktatás lingvico hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lingvico.blog.hu/api/trackback/id/tr85263666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása