HTML

Lingvico Műhelynapló

A Lingvico Műhelynapló blog új funkciókról és szolgáltatásokról ad hírt, technikai kérdésekben nyújt segítséget, javaslatokat gyűjt, hibalistát vezet...
(Műhelygazda: Lingvico Nyelviskola Szolgáltató)

Ajánló

Blended learning blog az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>
Online nyelvoktatás blog Tovább a blogra >>

Friss topikok

Linkblog

Feladatismétlés segítség nélkül

2007.10.02. 09:58 Műhelyírnok

Egy tanuló küldte el a következő hibajelzést, amire érdemes itt is reagálnunk, mert sokakat érinthet:

gyakorlás közben, amikor a rendszerben kapott feladatait újra meg akarta oldani, akkor nem tudta "tiszta lappal" kezdeni a feladat megoldását, mert az első pár betű beírása után megjelent az előző alkalommal beírt megoldása.

Ez a probléma nem rendszerhiba, hanem a böngészőbeállításból fakad. A problémát az okozta, hogy működésbe lépett az "Automatikus kiegészítés" funkció, ami a legtöbb esetben kisegíti az embert, például amikor az e-mail címünket kell megadnunk valamelyik weboldalon (ilyenkor, ha be van kapcsolva ez a funkció, akkor az első 1-2 betű beírása után már megjelenik a teljes e-mail címünk). Azonban néha inkább hátrányt jelent ez a funkció, például nyelvgyakorlásnál, mint jelen esetben, ilyenkor érdemes ezt a funkciót kikapcsolnunk.
 
A Firefoxban és az Internet Explorerben a következő módon lehet megoldani, hogy feladat ismétlésekor ne kapjunk ilyen (nem kért) segítséget:

Firefox beállítása:
Eszközök / Beállítások / Adatvédelem fül: az "Űrlapokon és keresősávban megadott adatok mentése" checkboxban ne legyen pipa (ha van, kattintsuk ki, majd okézzuk).

Internet Explorer beállítása:

Eszközök / Internetbeállítások / Tartalom fül / Automatikus kiegészítés gomb: a megjelenő oldalon az "Űrlapok" checkboxban ne legyen pipa (ha van, kattintsuk ki, majd okézzuk).

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: firefox böngésző internet explorer feladatmegoldás

A bejegyzés trackback címe:

https://lingvico.blog.hu/api/trackback/id/tr50183289

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: stretches for lower back pain 2017.11.29. 05:36:47

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása