HTML

Lingvico Műhelynapló

A Lingvico Műhelynapló blog új funkciókról és szolgáltatásokról ad hírt, technikai kérdésekben nyújt segítséget, javaslatokat gyűjt, hibalistát vezet...
(Műhelygazda: Lingvico Nyelviskola Szolgáltató)

Ajánló

Blended learning blog az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>
Online nyelvoktatás blog Tovább a blogra >>

Friss topikok

Linkblog

Hibalista 2007.10.18.

2007.10.19. 09:55 Műhelyírnok

Az elmúlt napon a következő hibákat kaptuk, illetve javítottuk:

1. Hiba: egy tanárnő jelezte, hogy az egyik tanítványa többször megoldott egy kiosztott feladatot a Tanuló-oldalon, de a rendszer mindig úgy jelezte, mintha nem lenne megoldva. Hiba státusza: nem tudtuk a hibát reprodukálni, ezért még nem tudtuk javítani. A szóban forgó feladatot (ami egy feladatsor) létrehoztuk tesztkörnyezetben, de probléma nélkül kiértékelte a rendszer, amit az Admin oldalon is meg lehetett nézni. Az adatbáziban nem találtuk nyomát sem hibásan mentett megoldásoknak, sem annak, hogy a tanuló már megoldotta volna egyszer is ezt a feladatot.

Felmerült, hogy a rendszer nem tudta elmenteni a feladatot (a feladatok értékeléséhez szükséges ez). Ilyen esetben a tanuló hibaüzenet kap. Tovább tudunk lépni, ha volt ilyen hibaüzenet, ezért megkérdeztük erről a hiba beküldőjét.

2. Hiba: egy tanárnő jelezte, hogy az egyik új jelentkező, akit már felvett tanítványnak még nem tudott belépni a Tanuló-oldalra. Kért új jelszót is, de azzal sem sikerült. Hiba státusza: kiderítettük, hogy a problémát nem programhiba okozta. A hiba úgy állt elő, hogy jelentkezéskor rosszul adta meg az e-mail cím végét a jelentkező (a kukac után kihagyott belőle egy pontot). A rosszul megadott e-mail címet javítottuk a rendszerben.
Hogy a tanuló nem kapott új jelszót, ugyancsak az e-mail cím rossz megadásából fakadt: az Elfelejtett jelszó oldalon valószínűleg a jó e-mail címét adta meg, de mivel az nem volt regisztrálva, ezért a rendszer nem generált számára új jelszót.
Mivel az e-mail címet javítottuk, ezért a tanuló az eredeti jelszavával tud majd belépni.

Mivel ilyen eset már többször előfordult, ezért kérjük, hogy ha felmerül az Önök tanulójánál is belépési probléma, akkor először egyeztessék le a tanulóval a rendszerben lévő e-mail címet. Elképzelhető, hogy rosszul lett megadva, és ezért sikertelen a belépés. Ha így van, akkor a rendszerben tudják módosítani az e-mail címet.
 
3. Hiba: egy tanárnő nem tudta megváltoztatni a sablon-bemutatkozást az Adminban. Hiba státusza: már elkezdtük a probléma feltérképezését, illetve javítását, amint javítottuk bekerül ebbe a blogba is. A jelzett hiba a szövegszerkesztő megjelenítési hibája, ami Internet Explorer használata esetén fordul elő. Sajnos ez a böngésző nem fejlesztőbarát, ami azt jelenti, hogy ugyanaz a funkció, ami Firefoxban működik, Explorerben néha nem, és a hiba is bizonytalanul jelenik meg (ugyanaz a típusú funkció egyszer működik, egyszer nem), ezért nehéz megtalálni, mi lehet a probléma oka. (A tanuló oldaláról nem észlelehető ez a probléma, csak az Adminban itt-ott.) Amíg nem orvosoljuk a problémát, két lehetőséget ajánlottunk a hiba beküldőjének:
1. Töltse le az ingyenesen használható Firefoxot és azon keresztül használja a rendszert.
2. Gyors megoldásként, amíg nem orvosoljuk a hibát (és nem töltené le a Firefoxot), küldje el a bemutatkozó szövegét, amit felteszünk a rendszerbe, hogy meg tudjon jelenni a nyelvoktató weboldalán és a Lingvico.hu-n is (amennyiben kereshetővé tette az online nyelviskoláját). Ezt természetesen másnak is megtesszük!

Szólj hozzá!

Címkék: internet explorer belépés feladatmegoldás napi hibalista email cím első lépések bemutatkozás gyik

A bejegyzés trackback címe:

https://lingvico.blog.hu/api/trackback/id/tr25201004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása