HTML

Lingvico Műhelynapló

A Lingvico Műhelynapló blog új funkciókról és szolgáltatásokról ad hírt, technikai kérdésekben nyújt segítséget, javaslatokat gyűjt, hibalistát vezet...
(Műhelygazda: Lingvico Nyelviskola Szolgáltató)

Ajánló

Blended learning blog az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>
Online nyelvoktatás blog Tovább a blogra >>

Friss topikok

Linkblog

Módosult az Expressz ajánlatkérés űrlap

2007.12.10. 16:00 Műhelyírnok

Az elmúlt napokban több tanárnő jelezte felénk, hogy az Expressz ajánlatkérés űrlapon az egyik kérdés félreérthető. A "Mennyi időn belül?" kérdés ugyanis kétféleképpen értelmezhető:
  • mennyi időn belül kell eredményt elérnie a tanulónak (vagyis mennyi idő van például a nyelvvizsgáig), illetve
  • mikor kezdené el a nyelvtanulást.

Amikor az ajánlatkérő űrlapot kialakítottuk, akkor főként a tanulók szempontját vettük figyelembe, mivel ők használják ezt a funkciót a Lingvico.hu oldalon.
A következőkre jutottunk:
  • a tanulók szempontjából nagyon fontos a tanárválasztásban, hogy a tanár fel tudja-e készíteni adott időre (pl. az érettségiig vagy a nyelvvizsgáig),
  • aki nyelvtanulás iránt érdeklődik, az a közeljövőben vagy akár azonnal el akarja kezdeni a tanulást.
Ezek alapján úgy terveztük meg a "Mennyi időn belül?" kérdésre választható válaszokat, hogy azok az eredmény elérésének idejére vonatkozzanak (1 hét, 2 hét, 1 hónap ... 1 év stb.).

A tanároktól érkező visszajelzések alapján most módosítottuk az űrlap szövegét: a "Mennyi időn belül?" kérdés után betettünk egy magyarázó szöveget, a legördülő menübe pedig egy "Mindegy" választ. 

A módosítás után a "Mennyi időn belül?" kérdés magyarázataként tehát a következő szöveg jelenik meg: Kérjük, válassza ki, mennyi időn belül kell eredményt elérnie, például a nyelvvizsgát letennie! Ha nem kötődik időhöz a nyelvtanulás, akkor válassza a "Mindegy"-et.

Szólj hozzá!

Címkék: lingvico hu expressz ajánlatkérés

A bejegyzés trackback címe:

https://lingvico.blog.hu/api/trackback/id/tr15259252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása