HTML

Lingvico Műhelynapló

A Lingvico Műhelynapló blog új funkciókról és szolgáltatásokról ad hírt, technikai kérdésekben nyújt segítséget, javaslatokat gyűjt, hibalistát vezet...
(Műhelygazda: Lingvico Nyelviskola Szolgáltató)

Ajánló

Blended learning blog az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>
Online nyelvoktatás blog Tovább a blogra >>

Friss topikok

Linkblog

Új funkciókkal bővült a virtuális tábla

2007.11.27. 12:48 Műhelyírnok

A virtuális táblába a mai nappal olyan új funkciók kerültek be, melyek megkönnyítik az órai kommunikációt tanár és tanulója számára. Emellett az órai, táblára került anyagok utólag is visszanézhetővé váltak mind a tanár, mind a tanuló számára.

A következő újdonságok találhatók a virtuális táblában:

Tanulói oldal:
  • A tanuló számára is lehetőség van, hogy írjon a virtuális táblára az óra alatt. Ehhez a virtuális tábla alatti szövegmezőbe kell beírnia a szöveget, majd rá kell kattintania a szövegmező melletti "Megmutat" gombra. A beírt szöveg látható lesz mind a tanára, mind a többi tanuló számára (amennyiben csoportban tanul a live-online órán).
  • A virtuális táblán a tanuló szövege úgy jelenik meg, hogy a szöveg előtt automatikusan kiíródik a tanuló neve és zárójelben megjelenik, hogy "tanuló" és mindez piros betűszínt kap. Így azonnal látszik, ki írta a szöveget, ami főleg csoportos tanulás esetén hasznos, azonban egyéni tanuláskor is áttekinthetővé teszi a táblán folyó kommunikációt.
  • A virtuális táblára írt szövegek és feltett anyagok (képek, linkek stb.) visszanézhetőek, napok szerint. A "Virtuális tábla előzmények" legördülő menüből (ami a tábla alatt található) kiválasztható egy adott nap (dátum alapján). A kiválasztás után megjelenik egy újabb tábla a legördülő menü alatt, ahol a választott napon használt tábla tartalma megnézhető. Ez segít feleleveníteni például az adott órán tanultakat.
  • A virtuális tábla a feltett anyag bővülésével ezután nem "megnő lefelé" , hanem ugyanakkora méretű marad és egy gördítősávval lehet görgetni a tábla tartalmát. Így nem kell használni a böngésző gördítősávját (mint a "megnőtt" oldal esetén), ami könnyebbé teszi a tábla áttekintését. 

Tanári oldal:
  • Hogy a virtuális táblán a tanár is láthassa a tanuló által beírt szöveget, ezért a tábla alatt elhelyeztünk egy "Tábla frissítése" gombot (alkalmankénti frissítéshez) és egy "Automatikus frissítés" checkboxot, amire kattintva a tanuló szövegei automatikusan megjelennek a táblán, amint beírta azokat.
  • A virtuális táblán a tanár szövege úgy jelenik meg, hogy a szöveg előtt automatikusan kiíródik, hogy "Tanár" és mindez neonzöld betűszínt kap. Így a beírásai egyszerűbben megkülönböztethetőek a tanuló(k) szövegeitől.
  • A virtuális táblára írt tartalom a tanár által is visszanézhető. A tábla alatt található legördülő menüből (Előzmények) kiválasztható egy adott nap (dátum alapján). A kiválasztás után megjelenik egy újabb tábla a legördülő menü alatt, ahol a választott napon tartott órai anyag (ami felkerült a táblára) megnézhető.
  • A virtuális táblára tanári oldalról is felkerült egy gördítősáv, amivel a tábla tartalmát lehet görgetni, ezáltal nem kell használni a böngésző gördítősávját (mint eddig, a "megnőtt" tábla esetén).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lingvico.blog.hu/api/trackback/id/tr15243579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása